• Aktuality

            • Písomné maturity...

              12. 3. 2024

              Dnešným dňom začínajú naši maturanti svoju prvú časť skúšky dospelosti – písomné maturity. Tento, pre nich určite významný míľnik v živote, začali spoločným slávením svätej omše v školskej kaplnke, pri ktorej si maturanti vyprosovali dary Ducha Svätého. Pán kaplán Michal ich vo svojom príhovore povzbudil a poprial im veľa pokoja a múdrosti. Aj my všetkým štvrtákom držíme palce, želáme pevné nervy, veľa šťastia a úspešné zvládnutie externej časti maturitnej skúšky.

            • MDŽ

              8. 3. 2024

              Dnes pán riaditeľ potešil ženskú časť kolektívu na Kape milým kvietkom. Ďakujeme❤️🌹❤️

            • Druháci v Považskej galérii....

              8. 3. 2024

              Naši druháci navštívili Považskú galériu, kde si prezreli stálu expozíciu tvorby jedného z našich najvýznamnejších umelcov maliara, grafika, kresliara, ilustrátora a pedagóga Vincenta Hložníka. Je to rodák z blízkého okolia zo Svederníka. Vincent Hložník bol hlboko veriaci, citlivý a vnímavý človek, čo sa odráža aj v jeho tvorbe. Výstavou nás sprevádzala milá p.sprievodkyňa, s ktorou druháci prechádzali rôzne aktivity a úlohy zamerané na vnímanie farieb, svetla a pocitov. Sami sa stali na chvíľu umelcami a vytvárali abstraktné obrazy, ktoré následne prezentovali pred spolužiakmi. Ďakujeme Považskej galérii za možnosť absolvovať tento vzdelávací program z oblasti výtvarného umenia, prispôsobený veku dieťaťa.

            • Expert Geniality Show

              7. 3. 2024

              Dňa 28.11. sa 15 žiakov našej školy zapojilo do celoslovenskej súťaže Expert Geniality Show.

               

              Každý žiak riešil súťažné otázky v dvoch témach, ktoré si zvolil.

              V kategórii 1. a 2. ročník gymnázia získali žiaci nasledovné ocenenia:

              Matej Cinko (II.AG) - Expert na tajomstvá prírody

              Karolína Hanzelová (II.AG) - Expert na mozgolamy

              Adrian Njamma (I.AG) - Expert on English

               

              V kategórii 3. a 4. ročník gymnázia boli ocenení títo žiaci:

              Šimon Jaroš (IV.BG) - Expert on English

              Matúš Minjarík (IV.BG) - Expert on English

              Okrem toho sa Matej Cinko a Šimon Jaroš umiestnili v celkovom poradí medzi 25% najlepšími žiakmi a tak získali titul TOP Expert.

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024

              7. 3. 2024

              Počas prvých marcových dní Krajské kultúrne stredisko v Žiline zorganizovalo okresné kolo postupovej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024.

               

              V I.kategórii nás reprezentovali žiaci Mia Valentína Nemček 3.A (poézia) a Bruno Kozinka 4.A (próza). V II.kategórii nás zastúpila Stella Čanigová 5.A (próza) a Zara Piková 6.A (poézia). A v III.kategórii nás reprezentoval Karol Ľupták z 9.A, ktorý si vybral ukážku z poézie.

               

              Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy, zapojenie sa do súťaže a literárne srdce, s ktorým bojovali vo vysokej konkurencii prednesov žiakov základných škôl žilinského kraja.

               

              Nech sa vám darí.

            • Ručné práce v 5.A…

              6. 3. 2024

              Chlapčenská časť našich piatakov prejavila kus zručnosti na hodine techniky. 😃

              Pomocou šitiasi vytvárali svoje zvieratká. Niektorí veru prekvapili svojou snahou a šikovnosťou a s ihlou a nitkou vedeli obratne narábať. Len tak ďalej chlapci. ☺

            • Mesačné športové výzvy na škole pokračujú.

              6. 3. 2024

              Aj v marci čaká žiakov a zamestnancov školy nová výzva - ANGLIČÁKY. Ich úlohou bude urobiť čo najviac opakovaní za 1 minútu.

              Víťazmi februárovej výzvy a v pozícii PLANK najdlhšie vydržali:

              1.stupeň: 450 sekúnd Rastislav Strieženec (2.A), 230 sekúnd Aneta Lúčanová (4.A),

              2.stupeň 390 sekúnd Jakub Schneider (9.A), 290 Lara Piková (9.A),

              GYM: 227 sekúnd Klára Anna Jakubová (1.AG), 390 sekúnd Pavol Gavlas (2.AG)

              a zo zamestnancov opäť Silvia Frišová (360 sekúnd).

              Gratulujeme.

              Športu zdar. 

            • Ako druháci repku vytiahli…

              6. 3. 2024


              Naši druháci sa na hodinách slohu venovali dramatizácii známej rozprávky Ťahal dedko repku…Po úvodnom zoznámení sa s rozprávkou, nasledovali skupinové aktivity na správne časové zoradenie deja podľa obrázkov, viet a vymýšľanie rýmov. Deti si sami pripravili a nacvičili krátke divadielko s maskami. Z vytiahnutej repky sa všetci veľmi tešili.

              🤗🥕👴🏻👵👧🏻🐕🐈🐀

            • Krížová cesta v Nezbudskej Lúčke

              5. 3. 2024

              Počas aktívnej duchovnej obnovy, ktorou sprevádzal náš pán kaplán Miško, absolvovali všetci zamestnanci Kapy výlet do Nezbudskej Lúčky.  V miestnom Dome smútku sme začali svätou omšou. Nasledoval presun po turistickej značke smerom k zrúcanine Starhradu, kde sme sa po čase odklonili doľava. V tomto mieste, mierne do kopca, začínajú okolo cesty jednotlivé zastavenia Krížovej cesty, ktoré sme prešli spolu s Ježišom. Okrem duchovného naplnenia, nás cestou sprevádzali malebné výhľady na okolitú prebúdzajúcu sa prírodu a známy hrad Strečno. Ďakujeme vedeniu školy aj p.kaplánovi za zorganizovanie tohto pekného duchovného zážitku.

            • Anglický jazyk u prváčikov

              20. 2. 2024

              Vo štvrtok sa naši maturanti (4. AG) stali na jednu hodinu učiteľmi anglického jazyka u našich prváčikov na základnej škole a pripravili si pre nich rôzne aktivity.

              Obe skupinky si hodinu nielen užili, ale vznikli aj nové kamarátstva medzi najmladšími žiakmi na základnej škole a najstaršími študentami na gymnáziu.

              Takúto skvelú hodinu si všetci radi v budúcnosti zopakujeme.

            • Vyučovanie v maskách

              19. 2. 2024

              Čas karnevalu a zábav sme si na našom gymnáziu pripomenuli aj tento rok a to prostredníctvom vyučovania v maskách. Mnohí študenti využili svoju kreativitu a premenili sa na rozprávkové postavičky, akčných hrdinov, či dokonca aj na riaditeľa školy. 

              Najlepšie a najzaujímavejšie masky si spomedzi všetkých vybrala aj špeciálna porota. Všetci výhercovia boli následne odmenení sladkou odmenou.

              Výherné masky:

              Najlepšia maska – postava z filmu IT

              Najlepšia skupinová maska – postavy z filmu SHREK

              Najkurióznejšia maska – JANEKOVCI

               

              Ďakujeme všetkým študentom, že sa zapojili a aj týmto spôsobom spríjemnili vyučovanie. Poďakovanie patrí aj členom školského parlamentu, ako aj členom komisie, ktorí sa na celej akcii podieľali.

            • AKO SME SA UČILI POROZUMIEŤ IKONÁM

              18. 2. 2024

              Jeden slnečný piatok sa trieda 1.AG vybrala počas hodiny umenia a kultúry na výstavu Ikon. Výstava niesla názov „ Svätosť ako ovocie svätého ducha.“

              Naši študenti si mohli pozrieť zaujímavé ikony, ktorých väčšina pochádza z Ruska, Grécka, Bulharska či Rumunska. Na prednáške sa dozvedeli ako sa ikony píšu, na aké drevo sa píšu, aká je symbolika farieb a mnoho ďalších informácií.

              Bol to príjemne strávený čas a hodiny v teréne len obohatili výučbu umenia a kultúry.
               

                                                                                                     Mgr. Gabriela Králiková

            • Jarné prázdniny

              18. 2. 2024

              Od zajtra, 19. februára začínajú žiakom a študentom žilinského kraja jarné prázdniny, ktoré budú trvať do 23. februára. V škole sa opäť stretneme v pondelok 26. februára. Všetkým prajeme krásne prázdniny.

            • Popolcová streda na Kape....

              16. 2. 2024

              Popolcová streda je v kresťanskom kalendári začiatkom veľkého pôstu. Súčasne je to aj koniec fašiangového obdobia. V tento deň, ktorý je dňom prísneho pôstu a zdržiavania sa mäsitého pokrmu, kňaz značí popolom kríže na čelá veriacich.  My (detičky z materskej školy, žiaci ZŠ a študenti gymnázia) sme sa na Popolcovú stredu stretli v kaplnke, kde nás náš pán kaplán Miško pomazal popolom ako znamenie pokánia pred Bohom. Pán Boh nás stredajšími slovami prvého čítania prosí: „Obráťte sa ku mne celým srdcom, pôstom, plačom…..“ Nech nastávajúce pôstne obdobie prežijeme v pokoji a v stíšení sa.

              Mgr. Jančová Marcela

            • Zemetrasenie v 5.A…

              16. 2. 2024

              Naši piataci na hodine geografie, s p.uč. Jakubcovou, testovali seizmografy, ktoré si vyrobili doma. Na hodinách sa momentálne venujú sopkám a litosferickým doskám. Simulovali zemetrasenia, vznikajúce pri erupciách a pohyboch dosiek, ktorých silu sa snažili zaznamenať na svojich prístrojoch. Potom si všetky vedomosti o učive overili “v sopečnom pexese”.


              Mgr. Jančová Marcela

            • Karnevalový deň na Kape…

              15. 2. 2024

              V piatok, 9. februára 2024 sa konalo na našej Kape karnevalové vyučovanie. Vo všetkých triedach (od materskej školy po gymnázium) sa to hemžilo zvieratkami, princeznami, vojakmi, tanečnicami, ninjami, mušketiermi, superhrdinami či inými úžasnými a nápaditými maskami. Deti boli neuveriteľne kreatívne. Zahanbiť sa samozrejme nedali ani pani učiteľky, ktoré sa ku karnevalovému dňu s radosťou pridali.

               

              Mgr. Marcela Jančová

            • Lyžiarsky výcvik

              13. 2. 2024

              Náš lyžiarsky výcvik, pri ktorom nás neodradilo ani zlé počasie sme si užili naplno. Mnohí prekonali svoj strach, limity a naučili sa nové zručnosti. Volné chvíle sme trávili na penzióne Zornička, v ktorom nás čakalo vždy chutné jedlo a zaujímavý program. Zažili sme aj úžasný wellnes, večerné lyžovanie či korčulovanie.

               

              Ďakujeme inštruktorom za ochotu a trpezlivosť s nami.

               

              Vaša 8.A./9.A.

            • Duchovná obnova

              13. 2. 2024

              V utorok, 30.01., sme mali my, štvrtáci, duchovnú obnovu s pánom kaplánom. Rozprávali sme sa o svätom otcovi Františkovi. Lepšie sme spoznali nielen jeho,ale aj seba navzájom. Svoje vedomosti sme využili pri kvíze. Bolo nám veľmi dobre. Už sa tešíme na ďalšie stretnutie.

            • Opäť na našej škole prebiehajú mesačné výzvy.

              10. 2. 2024

              V mesiaci december sme sa zamerali na zlepšenie kondície a  koordinácie. Úlohou športovcov bolo preskočiť cez švihadlo čo najviac krát za 1 minútu. Víťazmi decembrovej výzvy a najviac preskokov sa podarilo: 1.stupeň ZŠ: 99 preskokov, Mia Valentína Nemček (3.A), 2. stupeň ZŠ: 151 preskokov,  Lilien Sikelová (6.A), GYM: 196 preskokov, Michal Fuchs (II.AG) a zamestnanec: 93 preskokov, Silvia Frišová.

              Víťazmi januárovej výzvy a najdlhšie vo vise vydržali: 1.stupeň: 129 sekúnd Sára Heroneková (4.A), 71 sekúnd Andrej Hujík (4.A), 2.stupeň 195 sekúnd Laura Remeková (6.A), 245 sekúnd Matúš Labuda (6.A), GYM: 233 sekúnd Nastastia Kalinková (3.AG), 217 sekúnd Matúš Brezáni (1.AG) a zamestnanec: Simona Martášková (130 sekúnd).

              Gratulujeme.

              Vo februári sa zameriame na posilnenie celého tela, najmä svalstvo trupu. Výzva PLANK nie je časovo ohraničená. Stačí vydržať v podpore na predlaktiach čo najdlhšie. Súťaží sa v kategóriach 1. a 2. stupeň ZŠ, GYM a zamestnanec do 29. februára. Testovanie prebehne počas hodín TSV alebo v ŠKD.

               

              Športu zdar.

               

               

      • Kontakt

        • Spojená škola Kráľovnej pokoja
        • Email na správcu siete: ITpodpora@sskp.sk
        • Vedenie školy : +421 910 852 152, Vedúca školskej jedálne : +421 909 250 812 Ekonomické oddelenie : +421 909 250 813 Zástupca pre MŠ: +421 907 242 309 MŠ Trpaslíci: +421 910 852 468, MŠ, Šmolkovia: +421 903 983 911, MŠ, Gumkáči: +421 903 983 910 MŠ, Krtkovia: +421 910 852 467 Školník: +421 0909 250 463 Špeciálna pedagogička: +421908 148 444 Sociálna pedagogička: +421 903 983 957
        • Na Závaží 2 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37909533
        • DIČ: 2021879838
        • IBAN ŠKOLY : SK13 0200 0000 0018 7253 1751 IBAN Školskej jedálne: SK38 0200 0000 0000 6093 2432
      • Prihlásenie